“Når jeg slår hjernen opstår magien”
Min stille protest mod en verden i forfald

Læs om RWD STUDIO – vores bæredygtige værdier, visioner og filosofi. Læs om vores inspiration, materialer og hvordan vores designs produceres.

Rejsen
Efter et par års arbejde med produktion i udlandet, savnede jeg virkelig den kreative designproces. Jeg længtes efter at have egentlige beklædningsgenstande gennem mine hænder og generere designidéer, mens jeg arbejdede. Denne trang resulterede i linjen “Made in Copenhagen”, der indeholdt beklædningsgenstande og tilbehør udelukkende lavet i vores studio, som senere udviklede sig til en mere bæredygtig strategi. Jeg besluttede at fokusere mindre på RWD’s kommercielle linjer, og ændrede mine designs til simple stilarter med et avant garde look. Jeg har altid elsket at strikke alt tilbehøret selv og tror på konceptet slowfashion. Jeg værdsætter at skabe produkter med mine egne hænder – at arbejde med små detaljer og gøre dem perfekte.

Min inspiration
Jeg er fascineret af geometriske former og volumen. Mine designs er for det meste inspireret af interessant arkitektur, men jeg nyder også at udforske specifikke former som for eksempel firkanten. Under min designproces eksperimenterer jeg med forskellige bygninger, ved at fortolke deres æstetiske udtryk. Jeg stræber efter at skabe en synergi mellem et domæne af glidende strukturer og smidige materialer. Gennem min eksperimentelle og intuitive designproces sigter jeg efter at skabe kollektioner, der tilfredsstiller moderne kvinders behov. Råvarer bliver nøje vurderet og udvalgt med omhu og stort fokus på kvalitet. Kollektionerne er karakteristiske og klassiske, men dog lidt skæve. Jeg ønsker at integrere et stærkt og sofistikeret udtryk, med det lille ekstra twist, der får det enkelte tøj til at skille sig ud.

Rosa Winther Denison

 

Hvordan er vi bæredygtige?

Hos RWD bekymrer vi os om vores planet såvel som de mennesker, der bor på den. Der er altid en bæredygtig løsning og vi håber at ændre forbrugernes holdning ved at vælge kvalitet frem for kvantitet. Vi ønsker at udbrede troen på en mere bæredygtig verden, især inden for tøjfremstilling. Vi tror på, at selv kan den mindste virksomhed kan gøre en forskel. Sådan arbejder vi med bæredygtighed:

 

Slowfashion

Som udtrykket antyder, bliver vores tøj lavet langsomt. Vi klipper i hånden, syr med vores egne maskiner, sætter knapper på og trimmer i hånden.

 

Økologiske eller Ecotex-certificerede fibre

Vi leder altid efter økologiske eller økotex-certificerede fibre først. Hvis du bruger polyestertekstiler, foretrækker jeg at bruge genbrugsfibre, hvis det er muligt.

 

Miljøvenlighed

Slowfashion-produkter er normalt meget mere miljøvenlige sammenlignet med fast fashion produkter. Vi masseproducerer ikke, hvilket begrænser overskudslager og det at skulle sende varer frem og tilbage fra udlandet.

 

Håndlavede kvaliteter

Vi udvikler mønstre, klipper og syr på vores studie. Vi samler vores tøj ved at bruge maskiner, der afslutter med håndsyning.

 

Lokalt fremskaffede tekstiler

Vi sigter efter at købe alle vores tekstiler lokalt så vi støtter lokale virksomheder.

Genbrugstekstiler

Genbrugsfibre kan fremstilles af meget forskelligt tekstilaffald. Både kvalitet og proceskapacitet af sådanne fibre afhænger af typen af affald. Hvis det er muligt, foretrækker jeg at bruge disse bæredygtige tekstiler.

Up-cycled produkter

Hvor fedt er det ikke lige at forvandle et ubrugt eller slidt tøj til noget andet? Jeg synes, det er en af de fedeste ting i verden. Når vintage styles bliver doneret til mig, har jeg stor glæde af at forvandle dem til noget nyt. Tjek vores Lisebag for at tage et eksempel.

 

Dead-stock tekstiler

Tekstiler, der er i overskud fra produktionen eller tekstiler, der simpelthen ikke kan sælges. Efter min mening er disse nogle af de bedste. I stedet for at blive smidt ud og brændt, inkorporerer jeg dem i mine samlinger og giver dem nyt liv.